16 Ekim
[SS'ın kâğıtları arasında bulunan yapraktan]
Aşırı hassaslık. Duyguların durağanlığı. Hafif bir yük değildir.
— Ben aşırı hassasım. Duygu durumlarıma sıkıca tutunuyorum. Yoksa onlar mı bana tutunan?
Keşke basitçe I.'in beni çantada keklik saydığını düşünebilsem. Mektuplarında yakınlığın şiddetle reddi, arada bir lütfedercesine sevgi dokunuşları.
Bir kez olsun "Seni özledim” yok, içten gelen tek sözcük yok.
Fakat bunu, benim için beslediği duyguların tamamen çöküşünden, acı vermeden dağılışından başka bir şeyle açıklayamam. Bütün çizgiler çekildi.
Tiemmi, tiemmi. [Dante'nin Araf'ından, Kanto XXXI. ("Sarıl bana, sarıl bana.”)]
Anahtar I.'de sanıyordum, yalnızca onda sanıyordum. Bütün cinselliğimin ona bağlı olduğunu. Şimdi bunun, teknik açıdan böyle olmadığını biliyorum. Fakat yine de ondan başkasının gerçekliğine ikna olamıyorum.
Bana döneceğine inanmıyorum. Gidenler asla dönmez.
— Mektuplarımda ona nasıl da yalan söylüyorum! Sakin ve umutlu olduğuma inansın istiyorum - onu geri getirebilecek tek ve son büyüm bu.
s.313—
Susan Sontag
Yeniden Doğan
Günlükler ve Defterler (1947-1963)
Türkçesi: Begüm Kovulmaz
Agora Kitaplığı
[SS'ın kâğıtları arasında bulunan yapraktan]
Aşırı hassaslık. Duyguların durağanlığı. Hafif bir yük değildir.
— Ben aşırı hassasım. Duygu durumlarıma sıkıca tutunuyorum. Yoksa onlar mı bana tutunan?
Keşke basitçe I.'in beni çantada keklik saydığını düşünebilsem. Mektuplarında yakınlığın şiddetle reddi, arada bir lütfedercesine sevgi dokunuşları.
Bir kez olsun "Seni özledim” yok, içten gelen tek sözcük yok.
Fakat bunu, benim için beslediği duyguların tamamen çöküşünden, acı vermeden dağılışından başka bir şeyle açıklayamam. Bütün çizgiler çekildi.
Tiemmi, tiemmi. [Dante'nin Araf'ından, Kanto XXXI. ("Sarıl bana, sarıl bana.”)]
Anahtar I.'de sanıyordum, yalnızca onda sanıyordum. Bütün cinselliğimin ona bağlı olduğunu. Şimdi bunun, teknik açıdan böyle olmadığını biliyorum. Fakat yine de ondan başkasının gerçekliğine ikna olamıyorum.
Bana döneceğine inanmıyorum. Gidenler asla dönmez.
— Mektuplarımda ona nasıl da yalan söylüyorum! Sakin ve umutlu olduğuma inansın istiyorum - onu geri getirebilecek tek ve son büyüm bu.
s.313—
Susan Sontag
Yeniden Doğan
Günlükler ve Defterler (1947-1963)
Türkçesi: Begüm Kovulmaz
Agora Kitaplığı