ermiş – tabutmag forum
"veririm ama sadece hak edenlere" dersiniz sık sık. ne meyve bahçenizdeki ağaçlar böyle der ne de çayırlarınızdaki sürüler. onlar yaşayabilmek için verir; çünkü vermekten kaçınmak yok olmaktır.

s.11

bir hayvanı öldürdüğünüz zaman gönlünüzde ona deyin ki: "seni öldüren o güç beni de öldürendir ve ben de tükenip gideceğim. çünkü seni benim elime teslim eden yasa, beni de daha güçlü bir ele teslim edecek. senin kanın ve benim kanım cennet ağacını besleyen özsudan başka bir şey değildir."

s.13

şarabınızı koyduğunuz şu tas, çömlekçinin fırınında pişirilen tasın ta kendisi değil mi? ruhunuzu yatıştıran şu lavta, bıçaklarla oyulmuş ağacın ta kendisi değil midir?

s.16

güzellik var mı, yüreği ağaç ve taştan yaratılmış şeylerden alıp kutsal dağa götüren? söyleyin bana, evlerinizde bunlar var mı?

s.18

nasıl tek bir yaprak bile sararmazsa bütün ağacın sessiz bilgisi olmadan, kusur işleyen de hepinizin gizli iradesi dışında kusur işleyemez.

s.22

eğer aranızda doğruluk adına cezalandıracak ve kötü ağaca baltayı vuracak olan varsa, köklerine baksın ağacın. gerçekte iyi ile kötünün, meyve veren ile vermeyenin köklerini sarmaş dolaş görecektir toprağın sessiz bağrında.

s.23

halil cibran
ermiş

türkçesi: ayşe berktay
türkiye i̇ş bankası kültür yayınları, 2015