cezaevinde ece ayhan tarafından ilhan berk’e yazılmış iki mektup: (1969)
7 ocak 69*
girer girmez benimsedim. yadırganası ne var? buradaki insan bir şeyler ister. bir; durumun elverirse, şubat ya da martta, bir elde, iki elde, nasıl olursa işte, orta bir para gönderebilir misin? (ayşe deniz, dolaybağı I anadoluhisarı - ist.) iki; adalet bakanlığında tanıdık varsa, şile için dilekçe verdim, oraya göndersinler, "sürgün"e gitmek uzaklık.
bir yıla yargılıyım, âbisi, olursa 8 ay yatacağız topu. yani temmuz ortası dışardayım. korkma özgürlük incinmiyor.
sinema çalışıyorum.
robinson crusoe okudum.
dörtyüz kardeşiz burada. artıyoruz, azalıyoruz. hepsinden sabah selam ilhan.
edibe hanıma selam.
hoş çakal, hoş tilki. arkadaşlıklar.
26 ocak 69
merhaba ilhan,
gecikerek yazdım. hâlâ dışardaymışım gibi.
selam, sabahla başlamalı. oluruna bıraktım gitmeyi kalmayı. ama buradayım şimdilik.
her şey gerçekleşir. kitaplıktayım sanki. bir başkası insan kitaplığı diyebilir.
ne yapayım sinema peşimi bırakmıyor.
sonra müebbetlerle, ebediyenlerle aram iyi. i̇stanbul'a inersen bir gün görüşelim.
anneme, olabilirse, 500 t.l., bir elde, iki elde, şubat ya da mart, gönderebilirsen iyidir. adresi yazmıştım ya, bir daha (ayşe deniz, dolaybağı I, anadoluhisarı - ist.).
arada bir iki kitap dergi olursa ilginç.
bir şeyler vardı, eli kulağındaydı, yayınlıyamadan girdik buraya. şimdi başka şeyler var. şiiri şairlere bırakalım.
imgelemim iskenderiye'de, viktorya koleji'nde bir oğlum'da yazsam
inanır mısın?
sana, edibe hanıma, oğluna selam. hoş tilki.
ece ayhan,
hoşça kal – ilhan berk’e mektuplar
s.7-8
yky
7 ocak 69*
girer girmez benimsedim. yadırganası ne var? buradaki insan bir şeyler ister. bir; durumun elverirse, şubat ya da martta, bir elde, iki elde, nasıl olursa işte, orta bir para gönderebilir misin? (ayşe deniz, dolaybağı I anadoluhisarı - ist.) iki; adalet bakanlığında tanıdık varsa, şile için dilekçe verdim, oraya göndersinler, "sürgün"e gitmek uzaklık.
bir yıla yargılıyım, âbisi, olursa 8 ay yatacağız topu. yani temmuz ortası dışardayım. korkma özgürlük incinmiyor.
sinema çalışıyorum.
robinson crusoe okudum.
dörtyüz kardeşiz burada. artıyoruz, azalıyoruz. hepsinden sabah selam ilhan.
edibe hanıma selam.
hoş çakal, hoş tilki. arkadaşlıklar.
26 ocak 69
merhaba ilhan,
gecikerek yazdım. hâlâ dışardaymışım gibi.
selam, sabahla başlamalı. oluruna bıraktım gitmeyi kalmayı. ama buradayım şimdilik.
her şey gerçekleşir. kitaplıktayım sanki. bir başkası insan kitaplığı diyebilir.
ne yapayım sinema peşimi bırakmıyor.
sonra müebbetlerle, ebediyenlerle aram iyi. i̇stanbul'a inersen bir gün görüşelim.
anneme, olabilirse, 500 t.l., bir elde, iki elde, şubat ya da mart, gönderebilirsen iyidir. adresi yazmıştım ya, bir daha (ayşe deniz, dolaybağı I, anadoluhisarı - ist.).
arada bir iki kitap dergi olursa ilginç.
bir şeyler vardı, eli kulağındaydı, yayınlıyamadan girdik buraya. şimdi başka şeyler var. şiiri şairlere bırakalım.
imgelemim iskenderiye'de, viktorya koleji'nde bir oğlum'da yazsam
inanır mısın?
sana, edibe hanıma, oğluna selam. hoş tilki.
ece ayhan,
hoşça kal – ilhan berk’e mektuplar
s.7-8
yky